1. Skip to navigation
 2. Skip to content

Language:
Ελληνικά
English

Westnet

ΤΗΛ. ΠΩΛΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+30 211 300 2150

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ... ΕΤΑΙΡΕΙΑ

westnet

Η Westnet αποτελεί συνώνυμο της διανομής προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας. Είμαστε δυναμικό μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia Group, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού. Η πορεία μας στην αγορά μέχρι σήμερα και οι προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζουμε, μας καθιστούν τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη για προμηθευτές και πελάτες.

Όραμα μας

είναι να κατακτήσουμε ηγετική θέση στην αγορά της διανομής προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας, μέσω της δημιουργίας μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας.

Αποστολή μας

είναι να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα των πελατών μας δίνοντας έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών τους και αποτελώντας αποδεδειγμένα τον απόλυτα αξιόπιστο συνεργάτη τους.

Στόχος μας

είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα κι υπηρεσίες που θα τους παρέχουν ολοκληρωμένες κι αξιόπιστες λύσεις, επενδύοντας σε ευέλικτες διαδικασίες διανομής.

Η εταιρεία

Στη Westnet δε σταματάμε ποτέ να εξελισσόμαστε, να αναπτυσσόμαστε και να τηρούμε καθημερινά τις δεσμεύσεις μας έναντι των συνεργατών μας.

Έχοντας δημιουργήσει τις πλέον αξιόπιστες λειτουργίες διανομής, είμαστε η στρατηγική επιλογή για πελάτες και προμηθευτές στη διανομή των κορυφαίων προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας.

Με διεθνείς συνεργασίες που φέρνουν στην Ελλάδα τα πιο σύγχρονα προϊόντα από τον χώρο του Computing και του Mobility, έχουμε κατακτήσει ηγετική θέση στην αγορά χάρις στην εγγύηση συνεργασίας που παρέχουμε. Στη Westnet διατηρούμε μακροχρόνιες συνεργασίες με πελάτες και προμηθευτές, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη τους και αντιμετωπίζοντάς τους όλους με τον ίδιο ζήλο.

Είμαστε μέλος του Olympia Group, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού και από το 2005, οπότε ιδρύθηκε η εταιρεία, επιδιώκουμε να είμαστε πιο δυναμικοί, πιο αποδοτικοί, πιο ισχυροί, και διατηρώντας την ίδια στοχοπροσήλωση: την ικανοποίηση της κάθε συνεργαζόμενης με εμάς εταιρείας, γιατί για εμάς κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός. Διανέμουμε και αντιπροσωπεύουμε τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, διατηρώντας έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών συνεργασιών που διαρκώς επεκτείνεται.

Ιστορία

 • Ο ιδρυτής του Ομίλου Olympia, Πάνος Γερμανός διαβλέποντας τις ευκαιρίες που δημιουργούνταν στην αγορά διανομής προϊόντων πληροφορικής τότε από τις ανακατατάξεις παικτών, ιδρύει τη Westnet Distribution Α.Ε. τον Σεπτέμβριο. Ένα μήνα μετά, τον Οκτώβριο του 2005 η εταιρία μας είχε ήδη αναλάβει την επίσημη διανομή του συνόλου των προϊόντων της Hewlett Packard Hellas, μια συμφωνία σταθμό για νεοσύστατη επιχείρηση.

 • Από τον Ιανουάριο του 2006 οπότε μπήκαμε δυναμικά στην αγορά, μέχρι και σήμερα, καταγράφουμε μία σειρά από συνεργασίες που περιλαμβάνουν την διανομή και αντιπροσώπευση υψηλής τεχνολογίας προϊόντων μεγάλων οίκων όπως η LG Electronics.

  Τον Σεπτέμβριο του 2006 ξεκινήσαμε την B2B εφαρμογή του ηλεκτρονικού καταστήματος μας www.mywestnet.com. Τον Νοέμβριο «πήγαμε» Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας το υποκατάστημά μας για την εξυπηρέτηση της Β. Ελλάδας.

 • Είναι η χρονιά που «κλείνουμε» σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους οίκους της πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, όπως η Panda και η Samsung.

 • Τον Ιούνιο προχωρήσαμε στη σύναψη συνεργασίας με την ASUS για την αποκλειστική διάθεση των φορητών Η/Υ της στην ελληνική αγορά.

 • «Κόντρα» στο ρεύμα της οικονομικής κρίσης που έχει ήδη χτυπήσει την Ελλάδα, εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας νέες συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες όπως η Philips, η ESET και η Kaspersky.

 • Φέρνουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα τα tablets της eSTAR που μέσα σε μόλις 2 χρόνια καταφέρνουν να κατακτήσουν την 3η θέση σε μερίδιο αγοράς όντας ένα από τα πιο αξιόπιστα b-brand tablet στην Ελλάδα και Κύπρο.

 • Είναι η χρονιά που κάνουμε αποκλειστικές συνεργασίες σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως είναι τα tablets, με τη LENOVO. Παράλληλα, επενδύουμε σημαντικά στο ανθρώπινο δυναμικό μας προχωρώντας σε προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων και στην προσέλκυση εξειδικευμένων στελεχών.

 • Έρχεται και τυπικά η διεθνής αναγνώριση για την εταιρεία μας με την διάκριση «Best HP PPS Printer Distribution Partner MEMA». Βραβευόμαστε ως ο καλύτερος διανομέας, ο οποίος καταγράφει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε Μέση Ανατολή, Μεσόγειο και Αφρική, από την HP λαμβάνοντας το βραβείο «Best HP PPS Printer Distribution Partner MEMA». Η βράβευση αφορά τα αποτελέσματα που προέρχονται αποκλειστικά από τις συνεργασίες της στην ελληνική αγορά.

  Το Σεπτέμβριο, φέρνουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και τα κινητά της Lenovo που μέσα σε μόλις 12 μήνες καταφέρνουν να κατακτήσουν τη 2η θέση σε μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα.

  Επίσης μπαίνουμε δυναμικά στα δικτυακά προϊόντα και τις IP κάμερες με νέες συνεργασίες με ηγέτες του χώρου όπως η D-Link και η TP-Link.

 • Η Westnet εντάσσει στο δυναμικό της νέες συνεργασίες στον χώρο των αξεσουάρ με κορυφαίες εταιρείες όπως Cygnett, Griffin, Homido, Macally, Polaroid, Trust, και Tucano. Επίσης μπαίνει δυναμικά στην αγορά του gaming με αποκλειστικές συνεργασίες για τις σειρές Republic of Gamers (ROG) και Strix της Asus αλλά και τα προϊόντα της Turtle Beach.

 • H στρατηγικής της Westnet στρέφεται στη σύναψη νέων συνεργασιών, στην εστίαση στις πιο επιτυχείς στρατηγικές συνεργασίες, και στην επέκταση σε νέες προιοντικές κατηγορίες. Πολύ σημαντικές είναι οι νέες συνεργασίες με τη Microsoft για όλα τα καταναλωτικά της προϊόντα και με την Canon για τα φωτογραφικά και τα εκτυπωτικά. Παράλληλα μπαίνει δυναμικά στο χώρο της τηλεόρασης με την αποκλειστική συνεργασία με τη Hitachi.

 • Η Westnet επεκτείνεται σε νέες γεωγραφίες με την ίδρυση της θυγατρικής της εταιρείας στην Κύπρο. Παράλληλα συνεχίζεται η δυναμική ανάπτυξη στο χώρο της τηλεόρασης με τη νέα αποκλειστική συνεργασία με την Toshiba.

 • Η Westnet εισέρχεται στην κατηγορία των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών μέσω της νέας αποκλειστικής συνεργασίας με τη SHARP και στην αγορά των καταναλωτικών μπαταριών με την Toshiba Batteries.

  Επιπλέον, ξεκινά τη συνεργασία της με την Fujitsu, φέρνοντας στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου την πλήρη γκάμα προϊόντων και λύσεων πληροφορικής της τελευταίας.

 • Η Westnet ξεκινά τη διάθεση των κορυφαίων switches και Wi-Fi access points της Aruba!

Πάνος Γερμανός

βιογραφικό

Ο ιδρυτής της Olympia, Πάνος Γερμανός διακρίνεται για τη διορατικότητα και την ικανότητά του να διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Από την αρχή της λειτουργίας του Ομίλου Olympia έχει εμφυσήσει στους συνεργάτες του τη φιλοσοφία της επιχειρηματικής αυτονομίας, δημιουργώντας ανεξάρτητες επιχειρηματικές δραστηριότητες, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Παράλληλα, έχει μεταδώσει στους συνεργάτες του το προσωπικό του όραμα για την εταιρική ανάπτυξη και την επιχειρηματική ηθική και έχει δημιουργήσει έναν σύγχρονο Όμιλο, οικονομικά ισχυρό, τον οποίο διέπουν αδιαπραγμάτευτοι κανόνες εταιρικής ευθύνης. Αυτή η φιλοσοφία διασφαλίζει ότι το μέλλον του Ομίλου Olympia θα είναι ανεξάρτητο και εξίσου δυναμικό, ώστε η μετάβαση στη νέα εποχή να είναι ομαλή, επιτυχημένη και δημιουργική.

Ο Πάνος Γερμανός κατάγεται από τις Μηλιές του νομού Ηλείας. Μπήκε στον εργασιακό στίβο σε νεαρή ηλικία, συνεχίζοντας παράλληλα τις ακαδημαϊκές σπουδές του και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών.

Στράφηκε νωρίς στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς το επιχειρηματικό του ένστικτο τον οδήγησε στο να προβλέψει τις εξελίξεις και το μέλλον. Έτσι, ανέλαβε καίριες θέσεις στις εταιρείες Union Carbite – UCAR.

Το 1980 εισήλθε στον επιχειρηματικό στίβο, ιδρύοντας το πρώτο κατάστημα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στο κέντρο της Αθήνας, αρχικά με μπαταρίες. Κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα μετεξελίσσοντας την εταιρεία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» σε ένα μοναδικό success story, μέσα από σημαντικές συμφωνίες και συνέργειες. Μέχρι το 2006 είχε δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικών πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με περισσότερους από 5.000 εργαζομένους και πάνω από 1.000 καταστήματα σε επτά χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ουκρανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και πΓΔΜ).

Κομβικό σημείο στην επιχειρηματική του πορεία υπήρξε η εξαγορά του Βιομηχανικού Συγκροτήματος SUNLIGHT. Διαβλέποντας επενδυτικές ευκαιρίες με υψηλές αποδόσεις, συμμετείχε σε μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Ουζμπεκιστάν, στης οποίας την πώληση προχώρησε το 2006.

Το 2006 ήταν συνολικά μία χρονιά σταθμός για τον Πάνο Γερμανό, καθώς μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και επιλογές, δημιούργησε την εταιρεία OLYMPIA, που αποτελεί σήμερα ένα Διεθνή Επενδυτικό Όμιλο με παρουσία σε 11 χώρες και το βασικό hub οκτώ αυτόνομων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Είχαν προηγηθεί, την ίδια χρονιά, η πώληση του μεριδίου του στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ-Duty Free), καθώς και της ναυαρχίδας του Ομίλου, του δικτύου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Η πώληση των καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στην Cosmote αποτέλεσε τότε τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία των τελευταίων ετών μεταξύ δύο αμιγώς ελληνικών εταιρειών, εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και δημιούργησε νέα δεδομένα στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Σήμερα στον Όμιλο OLYMPIA εντάσσονται: η αλυσίδα Public, με 55 καταστήματα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας σε Ελλάδα και Κύπρο, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, που έχει εξελιχθεί σε μια από τις ισχυρότερες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες με πρωτιές σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και παρουσία σε τέσσερις χώρες και η WESTNET, κορυφαία εταιρεία διανομής προϊόντων τεχνολογίας με παρουσία σε δύο χώρες.

Παράλληλα, ο Όμιλος έχει μετοχική συμμετοχή στη SoftOne, η οποία δραστηριοποιείται σε τέσσερις χώρες στην ανάπτυξη επιχειρηματικού λογισμικού, και στη METIS, που εξειδικεύεται στην παραγωγή software για την παγκόσμια ναυτιλία.

Ο Όμιλος Olympia έχει, επίσης, μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα στην πολωνική αγορά, μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας PLAY, που αποτελεί πλέον τον Νο1 πάροχο σε συνδρομητές, αλλά και στη Βόρεια Ευρώπη, μέσω της AASA, εταιρείας χορήγησης καταναλωτικών δανείων σε τέσσερις ευρωπαϊκές αγορές (Φινλανδία, Σουηδία, Εσθονία, Πολωνία). Στο τέλος του 2017 o Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital ανακοίνωσε την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.

Οι άνθρωποί μας

Οι άνθρωποι μας είναι η Westnet και η Westnet είναι οι άνθρωποί μας. Διαθέτουμε μια ισχυρή διοίκηση με αποτελεσματικούς managers και δυναμικά στελέχη. Είναι αυτοί που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη να εκπληρώσουν τους επιχειρησιακούς και επιχειρηματικούς στόχους μας. 

Έμπειρα στελέχη στον κλάδο της τεχνολογίας και της διοίκησης επιχειρήσεων, του marketing και των πωλήσεων, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ξεχωριστές ικανότητες, με πάθος και αφοσίωση για την επιτυχία. Προσωπικό στοίχημα για την διοίκησή μας, αλλά και κάθε άνθρωπο της Westnet σε όλη την έκταση της ιεραρχικής αλυσίδας, είναι η διατήρηση των αξιών και η εκπλήρωση του οράματος της εταιρείας.

Board of Directors

Management Team

Οικονομικά Στοιχεία

Τα αρχεία των ισολογισμών είναι σε μορφή PDF (Portable Document Format).

(σε περίπτωση που δεν έχετε δυνατότητα προβολής αρχείων PDF τότε επισκεφτείτε τη σελίδα του Adobe Reader για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας την κατάλληλη εφαρμογή)

Ευκαιρίες Καριέρας

Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευσή τους, ώστε να είναι μπροστά στις εξελίξεις της αγοράς και πάντα δίπλα στους πελάτες μας. Επιβραβεύουμε τις προσπάθειές τους και ικανοποιούμε τις φιλοδοξίες τους, δίνοντας ευκαιρίες ανέλιξης σε εκείνους που το επιθυμούν και το δικαιούνται. Πιστεύουμε ότι είναι καθοριστικές οι άριστες συνθήκες εργασίας και τις εγγυόμαστε. Καλλιεργούμε την ύπαρξη ομαδικού πνεύματος, την ευγενή άμιλλα, ώστε οι εργαζόμενοί μας να αισθάνονται ασφάλεια και ικανοποίηση από την απασχόλησή τους στην Westnet.