1. Skip to navigation
 2. Skip to content

Language:
Ελληνικά
English

Westnet

ΤΗΛ. ΠΩΛΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+30 211 300 2150

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ... ΕΤΑΙΡΕΙΑ

westnet

Η Westnet, μέλος του Ομίλου Olympia, πρωταγωνιστεί για περισσότερα από 15 χρόνια στο χώρο της διανομής, παρουσιάζοντας ένα ισχυρό επιχειρηματικό αποτύπωμα σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία και σταθερά δυναμική ανάπτυξη με τη δραστηριότητά της στη αγορά των Technology, Energy Solutions και Clima & Home Appliances.

Το Όραμά μας

είναι να οδηγούμε τις εξελίξεις στην εμπορία και διανομή νέων προϊόντων και υπηρεσιών, σε νέες αγορές στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους συνεργάτες μας.

Ο Στόχος μας

είναι να αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών μας και να συμβάλουμε στην ανάπτυξή τους, αποτελώντας διαχρονικά έναν στρατηγικό συνεργάτη για τους προμηθευτές και τους πελάτες μας.

Οι Αξίες μας

διαπερνούν καθημερινά τη δραστηριότητά μας: Αξιοπιστία & Εμπιστοσύνη τηρώντας πάντα τις δεσμεύσεις μας, Πίστη στη δυναμική της εταιρείας μας, Διαφάνεια & Ακεραιότητα, Σεβασμός προς τους συνεργάτες μας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Ποιοι είμαστε

Στη Westnet δεν σταματάμε να εξελισσόμαστε. Θέλουμε να γινόμαστε συνεχώς πιο δυναμικοί, πιο αποτελεσματικοί και πιο καινοτόμοι, για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των συνεργατών μας.

Ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας το 2005 ως διανομέας προϊόντων πληροφορικής και σταδιακά επεκταθήκαμε σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, αναπτύσσοντας τρεις επιχειρηματικές μονάδες, Technology, Energy Solutions και Clima & Home Appliances.

Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με περισσότερους από σαράντα κορυφαίους κατασκευαστές και σημαντικά αποκλειστικά συμβόλαια διανομής, παρέχουμε ολοκληρωμένες κι αξιόπιστες λύσεις στους πελάτες μας. Αυτό το πλούσιο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο καλύπτει τόσο την καταναλωτική όσο και την επιχειρηματική αγορά και πλαισιώνεται από τις πλέον αξιόπιστες διαδικασίες διανομής και σημαντικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Με όραμα την επέκτασή μας σε νέες γεωγραφίες, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο εξαγωγών σε περισσότερες από 60 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ως αποκλειστικός διανομέας της Toshiba για καταναλωτικές μπαταρίες και LED φωτισμό, με τελευταίο σημαντικό βήμα την ίδρυση της θυγατρικής μας στην Πολωνία.

Ιστορική Διαδρομή

 • Ο ιδρυτής του Ομίλου Olympia, Πάνος Γερμανός, διαβλέποντας τις ευκαιρίες που δημιουργούνταν στην αγορά διανομής προϊόντων πληροφορικής, ιδρύει τη Westnet Distribution Α.Ε. Ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο, αναλαμβάνουμε την επίσημη διανομή του συνόλου των προϊόντων της Hewlett Packard.

 • Λανσάρουμε την B2B e-Commerce σελίδα μας κι ανοίγουμε το υποκατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση της Β. Ελλάδας.

 • Είναι η χρονιά που κλείνουμε σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους οίκους  πληροφορικής και τεχνολογίας, όπως η Panda και η Samsung.

 • Ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την ASUS για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της (laptops, desktops and monitors) στην ελληνική αγορά.

 • «Κόντρα» στο ρεύμα της οικονομικής κρίσης που έχει ήδη χτυπήσει την Ελλάδα, εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας νέες συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες όπως η Philips, η ESET και η Kaspersky.

 • Φέρνουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα τα tablets της eSTAR που μέσα σε μόλις 2 χρόνια καταφέρνουν να κατακτήσουν την 3η θέση σε μερίδιο αγοράς όντας ένα από τα πιο αξιόπιστα b-brand tablet στην Ελλάδα και Κύπρο.

 • Είναι η χρονιά που κάνουμε αποκλειστικές συνεργασίες σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως είναι τα tablets, με τη Lenovo.

 • Μπαίνουμε δυναμικά στα δικτυακά προϊόντα και τις IP κάμερες, με νέες συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως η D-Link και η TP-Link.

 • Ξεκινάμε νέες συνεργασίες στις αγορές των accessories και των περιφερειακών, όπως με τις Logitech, Creative, Trust και Polaroid, ενώ κάνουμε δυναμική είσοδο και στην κατηγορία του gaming.

 • Ξεκινάμε δύο πολύ σημαντικές συνεργασίες, με τη Microsoft για όλα τα καταναλωτικά της προϊόντα και με την Canon για τα φωτογραφικά και τα εκτυπωτικά. Παράλληλα, μπαίνουμε δυναμικά στο χώρο της τηλεόρασης με την αποκλειστική συνεργασία μας με τη Hitachi.

 • Προχωράμε στην ίδρυση της θυγατρικής μας στην Κύπρο, Westnet Distribution Ltd.

 • Διευρύνουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας με την προσθήκη δύο νέων κατηγοριών μέσω αποκλειστικών συμβολαίων διανομής, των οικιακών συσκευών Sharp στην Ελλάδα και των καταναλωτικών μπαταριών Toshiba σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Επιπλέον, ξεκινάμε τη συνεργασία μας με τη Fujitsu, φέρνοντας στην ελληνική και την κυπριακή αγορά την πλήρη γκάμα προϊόντων και λύσεων πληροφορικής της εταιρείας.

   

 • Επεκτεινόμαστε στις κατηγορίες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και δικτύωσης, ξεκινώντας τη διάθεση των κορυφαίων switches και Wi-Fi access points της Aruba.

 • Ξεκινάμε νέες σπουδαίες συνεργασίες, με τη Fitbit για το σύνολο του χαρτοφυλακίου της σε smartwatches και με την Amica για οικιακές συσκευές, ενώ επεκτεινόμαστε στις κατηγορίες cyber security με την Checkpoint και unified communication με την Avaya.

 • Μπαίνουμε δυναμικά στην κατηγορία του κλιματισμού με τη συνεργασία μας με τον κορυφαίο όμιλο AUX για τα προϊόντα οικιακού κλιματισμού στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο ξεκινάμε τη λειτουργία μας στην Πολωνία ιδρύοντας τη θυγατρική Westnet Distribution Poland sp. z o.o., ενώ αναλαμβάνουμε ένα νέο αποκλειστικό συμβόλαιο διανομής για το led φωτισμό της Toshiba στην Ευρώπη.

 • Διευρύνουμε τη συνεργασία μας με την AUX αναλαμβάνοντας και τα προϊόντα επαγγελματικού κλιματισμού.

Οικονομικά Στοιχεία

Τα αρχεία των ισολογισμών είναι σε μορφή PDF (Portable Document Format).

(σε περίπτωση που δεν έχετε δυνατότητα προβολής αρχείων PDF τότε επισκεφτείτε τη σελίδα του Adobe Reader για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας την κατάλληλη εφαρμογή)

Πάνος Γερμανός

βιογραφικό

Ο ιδρυτής της Olympia, Πάνος Γερμανός διακρίνεται για τη διορατικότητα και την ικανότητά του να διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Από την αρχή της λειτουργίας του Ομίλου Olympia έχει εμφυσήσει στους συνεργάτες του τη φιλοσοφία της επιχειρηματικής αυτονομίας, δημιουργώντας ανεξάρτητες επιχειρηματικές δραστηριότητες, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Παράλληλα, έχει μεταδώσει στους συνεργάτες του το προσωπικό του όραμα για την εταιρική ανάπτυξη και την επιχειρηματική ηθική και έχει δημιουργήσει έναν σύγχρονο Όμιλο, οικονομικά ισχυρό, τον οποίο διέπουν αδιαπραγμάτευτοι κανόνες εταιρικής ευθύνης. Αυτή η φιλοσοφία διασφαλίζει ότι το μέλλον του Ομίλου Olympia θα είναι ανεξάρτητο και εξίσου δυναμικό, ώστε η μετάβαση στη νέα εποχή να είναι ομαλή, επιτυχημένη και δημιουργική.

Ο Πάνος Γερμανός κατάγεται από τις Μηλιές του νομού Ηλείας. Μπήκε στον εργασιακό στίβο σε νεαρή ηλικία, συνεχίζοντας παράλληλα τις ακαδημαϊκές σπουδές του και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών.

Στράφηκε νωρίς στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς το επιχειρηματικό του ένστικτο τον οδήγησε στο να προβλέψει τις εξελίξεις και το μέλλον. Έτσι, ανέλαβε καίριες θέσεις στις εταιρείες Union Carbite – UCAR.

Το 1980 εισήλθε στον επιχειρηματικό στίβο, ιδρύοντας το πρώτο κατάστημα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στο κέντρο της Αθήνας, αρχικά με μπαταρίες. Κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα μετεξελίσσοντας την εταιρεία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» σε ένα μοναδικό success story, μέσα από σημαντικές συμφωνίες και συνέργειες. Μέχρι το 2006 είχε δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικών πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με περισσότερους από 5.000 εργαζομένους και πάνω από 1.000 καταστήματα σε επτά χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ουκρανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και πΓΔΜ).

Κομβικό σημείο στην επιχειρηματική του πορεία υπήρξε η εξαγορά του Βιομηχανικού Συγκροτήματος SUNLIGHT. Διαβλέποντας επενδυτικές ευκαιρίες με υψηλές αποδόσεις, συμμετείχε σε μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Ουζμπεκιστάν, στης οποίας την πώληση προχώρησε το 2006.

Το 2006 ήταν συνολικά μία χρονιά σταθμός για τον Πάνο Γερμανό, καθώς μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και επιλογές, δημιούργησε την εταιρεία OLYMPIA, που αποτελεί σήμερα ένα Διεθνή Επενδυτικό Όμιλο με παρουσία σε 11 χώρες και το βασικό hub οκτώ αυτόνομων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Είχαν προηγηθεί, την ίδια χρονιά, η πώληση του μεριδίου του στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ-Duty Free), καθώς και της ναυαρχίδας του Ομίλου, του δικτύου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Η πώληση των καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στην Cosmote αποτέλεσε τότε τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία των τελευταίων ετών μεταξύ δύο αμιγώς ελληνικών εταιρειών, εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και δημιούργησε νέα δεδομένα στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Σήμερα στον Όμιλο OLYMPIA εντάσσονται: η αλυσίδα Public, με 55 καταστήματα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας σε Ελλάδα και Κύπρο, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, που έχει εξελιχθεί σε μια από τις ισχυρότερες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες με πρωτιές σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και παρουσία σε τέσσερις χώρες και η WESTNET, κορυφαία εταιρεία διανομής προϊόντων τεχνολογίας με παρουσία σε δύο χώρες.

Παράλληλα, ο Όμιλος έχει μετοχική συμμετοχή στη SoftOne, η οποία δραστηριοποιείται σε τέσσερις χώρες στην ανάπτυξη επιχειρηματικού λογισμικού, και στη METIS, που εξειδικεύεται στην παραγωγή software για την παγκόσμια ναυτιλία.

Ο Όμιλος Olympia έχει, επίσης, μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα στην πολωνική αγορά, μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας PLAY, που αποτελεί πλέον τον Νο1 πάροχο σε συνδρομητές, αλλά και στη Βόρεια Ευρώπη, μέσω της AASA, εταιρείας χορήγησης καταναλωτικών δανείων σε τέσσερις ευρωπαϊκές αγορές (Φινλανδία, Σουηδία, Εσθονία, Πολωνία). Στο τέλος του 2017 o Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital ανακοίνωσε την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.

Οι άνθρωποί μας

Οι άνθρωποί μας είναι η κινητήριος δύναμη της Westnet: μια δυναμική ομάδα από ικανούς επαγγελματίες που ξεχωρίζουν για την υπευθυνότητα και αφοσίωσή τους, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για την εκπλήρωση του εταιρικού οράματος και την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε τη διατήρηση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος και γι’ αυτό εστιάζουμε στη συνολική εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να παραμένουν κινητοποιημένοι και δημιουργικοί.

Board of Directors

Management Team

Empowering Our People

Με κύριο motto “Empowering Our People”, επενδύουμε στην ενδυνάμωση μιας ανθρωποκεντρικής κουλτούρας, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση των ανθρώπων μας, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους και παρέχοντας ευκαιρίες εξέλιξης. Μέσα από ενέργειες που επικεντρώνονται στη βελτίωση της ποιότητας εργασίας, στόχος είναι όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς εξαιρέσεις να νιώθουν σημαντικοί και χαρούμενοι, αναδεικνύοντας έτσι τη Westnet ως “Employer of Choice”, έναν προοδευτικό και σύγχρονο εργοδότη, που μετουσιώνει σε πράξη τις έννοιες της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή όλων στην εταιρική ζωή.