1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Language:
Ελληνικά
English

Westnet

ΤΗΛ. ΠΩΛΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+30 211 300 2150

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ



Ο παρόν δικτυακός τόπος www.mywestnet.com απευθύνεται σε επαγγελματίες. Αν είστε φυσικό πρόσωπο (π.χ. ατομική επιχείρηση) ή αν είστε εταιρεία που καταχωρεί δεδομένα εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων της, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου (στο εξής «Πολιτική»).

Η εταιρεία Westnet Distribution Α.Ε. που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, οδός Ερμού 25, τηλ. 211 300 2100, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας sales@mywestnet.com (εφεξής καλούμενη η «Εταιρεία» ή «εμείς» ή «μας»), λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα (στο εξής «Δεδομένα»), που υποβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα κατά την επίσκεψη, εγγραφή ή χρήση του δικτυακού τόπου www.mywestnet.com.

Η Westnet Distribution Α.Ε. προστατεύει και σέβεται τα Δεδομένα σας και συμμορφώνεται με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016).

Για απορίες σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας δεδομένων (DPO) της Εταιρείας στο τηλέφωνο 2113002100 ή στη Δ/νση Ερμού 25, 14564 Κηφισιά ή στο email: dpo@mywestnet.com

1. Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε;

Στη Westnet φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα και κατάλληλα Δεδομένα, για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο προορίζονται. Με εξαίρεση τα Δεδομένα που συλλέγονται από τα Cookies (βλ. περισσότερα για την Πολιτική Cookies εδώ), τα Δεδομένα περιορίζονται σε όσα υποβάλλετε όταν συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες στον δικτυακό τόπο www.mywestnet.com (όνομα, επίθετο, e-mail, τηλέφωνο) και όσα συλλέγουμε στο πλαίσιο της συμβατικής μας σχέσης μαζί σας.

2. Για ποιο σκοπό συλλέγουμε τα Δεδομένα σας;

Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας αποκλειστικά για τους σκοπούς των παρεχόμενων υπηρεσιών της ιστοσελίδας www.mywestnet.com και ιδίως:
α) για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας, να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά που μας υποβάλετε μέσω ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας,
β) για την αξιολόγηση των αιτήσεών σας για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία μαζί σας,
γ) την παροχή υπηρεσιών λογαριασμού χρήστη.

3. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την Εταιρεία;

Τα Δεδομένα σας συλλέγονται:

• μετά από συγκατάθεση σας,
• για την εκπλήρωση υποχρεώσεων της Εταιρείας που πηγάζουν από το νόμο,
• για λόγους εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας,
• για την σύναψη ή εκτέλεση σύμβασης.

4. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις ή τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας.

Κοινοποίηση Δεδομένων από την Εταιρεία

Η Εταιρεία κάνει κοινή χρήση των Δεδομένων σας με:

• Εταιρείες του ομίλου της Εταιρείας για τους σκοπούς και στο πλαίσιο των όρων που προαναφέρθηκαν στην ενότητα 3 της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου
• Τρίτους παρόχους υπηρεσιών που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της Εταιρείας, για παράδειγμα (ενδεικτικά αναφέρονται) διαχείριση και συντήρηση των δεδομένων μας, διαχείριση προωθητικών ενεργειών της μάρκας και των προϊόντων, Google, Facebook, καθώς και διαχείριση ορισμένων υπηρεσιών και στοιχείων. Όταν χρησιμοποιούμε τρίτους παρόχους υπηρεσιών συνάπτουμε συμφωνίες που τους υποχρεώνουν να εφαρμόζουν κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.
• Άλλους τρίτους φορείς, στον βαθμό που απαιτείται για τους εξής σκοπούς: (i) συμμόρφωση με κρατικό αίτημα, δικαστική απόφαση ή ισχύοντα νόμο, (ii) αποτροπή παράνομων χρήσεων του ιστοτόπου μας ή παραβιάσεων των Όρων Χρήσης του ιστοτόπου και των πολιτικών μας, (iii) δική μας προστασία από αξιώσεις τρίτων, και (iv) συμβολή στην αποτροπή ή έρευνα περιπτώσεων απάτης (π.χ. παραχάραξη)
• Σε άλλους τρίτους όταν εσείς οι ίδιοι έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας

Ακολουθεί η πολιτική που εφαρμόζουμε σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με τα ανωτέρω:

• Παρέχουμε μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους.
• Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Δεδομένα σας μόνο για τους ακριβείς σκοπούς που καθορίζουμε στη σύμβασή μας μαζί τους.
• Συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι το απόρρητό σας είναι σεβαστό και προστατεύεται ανά πάσα στιγμή.
• Αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους, οποιαδήποτε από τα δεδομένα που κατέχετε θα διαγραφούν ή θα καταστούν ανώνυμα.

5. Διεθνής Μεταφορά Δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε (ή επεξεργαζόμαστε) στο πλαίσιο του ιστοτόπου μας θα αποθηκεύονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, μερικοί από τους παραλήπτες των Δεδομένων με τους οποίους η Εταιρεία μοιράζεται τα Προσωπικά Δεδομένα σας μπορεί να βρίσκονται σε άλλες χώρες εκτός από αυτήν στην οποία πραγματοποιήθηκε η αρχική συλλογή των Προσωπικών Δεδομένων σας. Η νομοθεσία στις εν λόγω χώρες μπορεί να μην παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας δεδομένων σε σύγκριση με τη χώρα που παρείχε αρχικά τα Προσωπικά Δεδομένα σας. Εντούτοις, όταν μεταφέρουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας σε παραλήπτες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα Προσωπικά δεδομένα σας όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Λαμβάνουμε μέτρα για τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων σε παραλήπτες σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή την Ελβετία που δεν εξασφαλίζουν επαρκές επίπεδο προστασίας. Χρησιμοποιούμε διάφορα μέτρα για να διασφαλίζουμε ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα που μεταφέρονται σε αυτές τις χώρες απολαμβάνουν επαρκή προστασία σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας δεδομένων. Αυτά περιλαμβάνουν την υπογραφή των Συμβατικών Ρητρών, την πιστοποίηση ότι ο παραλήπτης έχει υιοθετήσει τους Ευρωπαϊκούς δεσμευτικούς κανόνες ή τηρεί την Ασπίδα Προστασίας (Privacy Shield) μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ και Ελβετία - ΗΠΑ.

6. Πότε διαγράφουμε τα Δεδομένα σας;

Διατηρούμε τα Δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας τα έχετε κοινοποιήσει και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την πολιτική Cookies.

7. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

8. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

Έχετε τα δικαιώματα:

• πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.
• διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
• διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη.
• φορητότητας των Δεδομένων σας.
• περιορισμού της επεξεργασίας.
• εναντίωσης/ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

9. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας με αποστολή αίτησης στη Westnet (Ερμού 25, Κηφισιά) ή στο e-mail στο dpo@mywestnet.com κι εμείς θα φροντίσουμε να το εξετάσουμε και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

10. Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για την εξέλιξη των Αιτημάτων σας;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ.: 2113002100

11. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

12. Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (www.dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

13. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ και θα σας ειδοποιούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

Όροι Newsletter

Η εταιρεία WestNet DistributionA.E. («Westnet») (Ερμού 25, Κηφισιά Αττικής, 2113002100, sales@mywestnet.com), ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, ζητάει την συναίνεσή σας για να σας στέλνει στο e-mail σας ενημερωτικό/διαφημιστικό υλικό (newsletter) για τις προσφορές και τις νέες υπηρεσίες της.

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο από την Westnet ή τρίτους παρόχους εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της Westnet και με τους οποίους η Westnet έχει συνάψει συμφωνίες που τους υποχρεώνουν να εφαρμόζουν κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεν θα γνωστοποιείται σε τρίτους, ακόμα και αν το newsletter αφορά προϊόντα ή/και υπηρεσίες τρίτων εταιρειών, με τις οποίες η Westnet διατηρεί εμπορική συνεργασία.

Η δήλωση συγκατάθεσης σας θα τηρείται για όσο χρόνο σου αποστέλλεται newsletter από την Westnet και πάντως όχι περισσότερο από έξι μήνες από τη διακοπή της αποστολής του.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter που λαμβάνετε από εμάς ή ενημερώνοντας μας στο email sales@mywestnet.com. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θα τηρείται για περισσότερο από έξι μήνες από την ανάκληση.

Έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, φορητότητας, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης/ ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, το οποίο μπορείτε να ασκήσετε με αποστολή αίτησης στη Westnet (Ερμού 25, Κηφισιά) ή στο e-mail στο dpo@mywestnet.com. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων παραβιάζει την νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (http://www.dpa.gr/).

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων σου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Online πληρωμές

Η πληρωμή είναι δυνατή με την χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών τύπου VISA, MASTERCARD & MAESTRO. Η ανωτέρω Υπηρεσία παρέχεται σε συνεργασία με την JCC Payment Systems, η οποία παρέχει ειδικά συστήματα για την ασφαλή διαβίβαση των στοιχείων της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

Για την πληρωμή με κάρτα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαθεσιμότητα όλων των προϊόντων που έχουν προστεθεί στο καλάθι σας. Σε διαφορετική περίπτωση η πληρωμή με κάρτα δεν είναι διαθέσιμη κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Κόστη μεταφοράς
Το συνολικό ποσό πληρωμής περιλαμβάνει την τιμή του προϊόντος, το ΦΠΑ & το φόρο ανακύκλωσης.
Δεν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση.

Χρονικό διάστημα παράδοσης

  • Στην Αττική -> παράδοση την επόμενη ημέρα με την προϋπόθεση ότι η παραγγελία έχει καταχωρηθεί στο σύστημα πριν τις 5:00 και τα προϊόντα είναι διαθέσιμα
  • Στη Θεσσαλονίκη -> παράδοση την επόμενη ημέρα με την προϋπόθεση ότι η παραγγελία έχει καταχωρηθεί στο σύστημα πριν τις 2:00 και τα προϊόντα είναι διαθέσιμα
  • Στην Επαρχία -> παράδοση την επόμενη ημέρα στο πρακτορείο με την προϋπόθεση ότι η παραγγελία έχει καταχωρηθεί στο σύστημα πριν τις 2:00 και τα προϊόντα είναι διαθέσιμα

Ελαττωματικά προϊόντα
Ο πελάτης ακολουθεί τις διαδικασίες after sales του κάθε κατασκευαστή

Διαδικασία επιστροφής χρημάτων και προϊόντων
Ο πελάτης κάνει αίτημα επιστροφής προϊόντος, και εφόσον αυτό εγκριθεί τότε παραλαμβάνουμε και εκδίδουμε πιστωτικό.
Η αξία πιστώνεται στον λογαριασμό του πελάτη.

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο. Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας (όπως κωδικός σύνδεσης, γλώσσα, μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης) για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή φυλλομετρείτε τις σελίδες του.

Ορισμένες από τις σελίδες μας χρησιμοποιούν cookies για να θυμούνται:

  • τις προτιμήσεις σας όσον αφορά την απεικόνιση, π.χ. φωτεινότητα ή μέγεθος χαρακτήρων
  • αν έχετε ήδη απαντήσει σε αναδυόμενη έρευνα που σας ρωτούσε αν το περιεχόμενο ήταν χρήσιμο ή όχι (για να μην σας ξανατεθεί η ίδια ερώτηση)
  • αν έχετε συμφωνήσει (ή όχι) να χρησιμοποιούμε cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο.

Επίσης, ορισμένα βίντεο ενσωματωμένα στις σελίδες μας χρησιμοποιούν ένα cookie για να συγκεντρώνουν ανώνυμα στατιστικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο φθάσατε ως το συγκεκριμένο σημείο και για το ποια βίντεο επισκεφτήκατε.

Μπορείτε να ελέγχετε και/ή να διαγράφετε τα cookies ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ. Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας, όπως και να ρυθμίσετε τους περισσότερους φυλλομετρητές κατά τρόπο που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ίσως χρειαστεί να προσαρμόζετε εσείς από μόνοι σας ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, και επίσης ενδέχεται να μην λειτουργούν και μερικές υπηρεσίες.